Egy Marvel rajongó, a tudomány segítségével bizonyítja be, hogy Thanos hogyan képes lélegezni az űrben!

A regényekben, az űr egy elengedhetetlen helyszín, a hősök és a gonoszok is egyaránt az űrben utazva keresnek különböző kalandokat. Bár sok karakternek van szüksége űrruhára, vagy hajóra az utazásuk során, rengeteg olyan karakterrel is megismerkedtünk, akik ezek nélkül is boldogulnak.


Nincs ez másképp, Thanossal, a Titánnal sem, aki a Marvel univerzum egy igen veszélyes gonosza.
Joggal teheti fel mindenki a kérdést, hogy hogyan képes akkor lélegezni az űrben, mindenféle segédeszköz nélkül?

Elsősorban: Az űrben képtelenség lélegezni, mivel ott nincs oxigén. Ugyanúgy hang sincsen. Az egészet úgy kell elképzelni, mint egy nagy vákuumot, ami minden anyagtól mentes. Nem az a kérdés, hogy hogyan tud lélegezni, hanem, hogy hogyan képes egyáltalán meglenni az űrben.


A dolog biológiai oldaláról nézve, Thanos egy Titán, az emberiségnél egy genetikailag módosítottabb és fejlettebb faj. Ez pedig magában foglalja, hogy érdekes úgymond "bónuszokkal" is rendelkezik. Az egyik ilyen, a kozmikus erő feldolgozása, aminek segítségével képes az űrben mozogni. Ez még idáig oké, de a légzés kérdésre még mindig nem kaptunk választ.

A dolog technológiai oldaláról nézve, pedig Thanos egy páncélt visel, ami valószínűleg olyan képességgel bír, mint Tony Stark Vasember ruhája, csak egy pici módosítással.

Mi van, ha Thanos páncélja képes a biológiai erejét felerősíteni és kiterjeszteni, mint egy fajta erőteret létrehozva maga körül, amiben már képes a légzésre.


Ez a felvetés nem is annyira elrugaszkodott, hisz Tony Stark is képes a páncéljában az űrben utazni, vagy ha visszagondolunk a legutóbbi Bosszúállók: Végtelen háború című filmre, Tony a pókpáncél ruhával tudta megvédeni Petert, hogy ne fulladjon meg az űrben. Tehát Thanos páncélja lehetséges, hogy a Titán bolygó "nanotechnológiai" tudásával van felszerelve.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése